Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Anna Konijn uit Wijdewormer Sporttalent van het jaar

Gepubliceerd:
Alpine skister Anna Konijn is 5 februari gekozen tot 'Sporttalent van het jaar'. Anna is 16 jaar en geboren in Wijdewormer.

Al sinds ze klein is, vanaf haar zesde, doet ze aan wedstrijdskiën. Ze droomt ervan om wereldkampioen slalom skiën te worden. Ze werkt er hard voor en heeft al veel mooie skiprijzen in de wacht gesleept: ze is onder andere 1e geworden op het NK Alpine Skiën en op het Indoor Nederlandse Jeugd Kampioenschappen U16. Vorig weekend deed ze mee aan de Wereldkampioenschappen onder 21 en ook daar deed ze het super, want ze werd tweede van haar leeftijdsgroep. 

Nu kan ze ook de prijs van sporttalent aan haar collectie toevoegen. Onze wethouder Rick Ossendorp gaf haar deze prijs in het Zaantheater, waar de feestelijke en sportieve Zaanse Sportverkiezingen werden gehouden. Wethouder Ossendorp: ‘We zijn als gemeente heel blij met talenten zoals Anna die aan topsport doen. Ze kunnen een voorbeeld zijn voor anderen. Als rolmodel inspireren ze anderen en laten ze zien hoeveel plezier sporten geeft. Wij zijn als gemeente heel trots op onze talenten. Gefeliciteerd met deze mooie prijs Anna! We steunen niet alleen talenten zoals Anna, maar willen dat iedereen in onze gemeente de kans krijgt om te groeien en te schitteren in hun sport. Alle sportverenigingen in Wormerland zorgen voor een betere gezondheid, sociale verbinding en persoonlijke groei. Daarom koesteren we de vele sportverenigingen die we hebben.’ 

Foto Terence Loos van Marketing Zaanstreek