Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Echtpaar Wirsing-Hemelrijk 65 jaar getrouwd!

Gepubliceerd:
echtpaar
Dit mooie stel leerde elkaar kennen bij dansschool Visser & Ter Beek in Amsterdam-Noord. Zij is een echte Amsterdamse, en hij komt uit Durgerdam. Toen ze elkaar ontmoetten, was hij zeventien en zij vijftien jaar oud. Ze werden aan elkaar gekoppeld om samen te dansen. Ze bleven contact houden en deelden dezelfde vrienden en interesses. Maar, de vonk sloeg pas echt over na een avondje uitgaan en na vijf jaar besloten ze elkaar het jawoord te geven. Lees verder>>>

Opera en fietsen

Meneer wilde eigenlijk dierenarts worden, maar toen zijn vader vroegtijdig overleed trad hij in zijn voetsporen en werd slager. Hij werkte jarenlang voor een koosjere slager aan de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. Tijdens die jaren woonden ze bij de grootmoeder van mevrouw in Amsterdam-West en kregen ze hun twee dochters.

Het echtpaar heeft inmiddels heel Europa doorgereisd met hun caravan en fiets. Hun favoriete vakantieland is Italië, en ze zijn allebei gek op opera. Ze koesteren mooie herinneringen aan operavoorstellingen in het openluchttheater.

Ze wonen al twintig jaar met veel plezier in Wormer en maken dagelijks fietstochten, vaak richting Castricum door de duinen. Dit houdt het jong ogende echtpaar vitaal. Verder houdt meneer zich bezig met het bewerken van foto's en video's. Mevrouw maakt nog steeds zelf kleding en heeft onlangs nog een kookschort voor haar achterkleinkind genaaid.

Volgens hen is het geheim van zo'n lang en goed huwelijk simpel: geven en nemen en niet te moeilijk doen. Ook het belang van gedeelde interesses is belangrijk, ze vervelen zich nooit.

We wensen dit echtpaar nog heel veel mooie, sportieve en creatieve jaren toe!