Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Eenmalige energietoeslag van 1.300 euro komt eraan

Gepubliceerd:
Inwoners met een laag inkomen kunnen ook dit jaar een energietoeslag aanvragen van € 1.300. De regering heeft dit geld voor 2023 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld ondersteunen we deze huishoudens bij het betalen van hun energierekening.

Ook dit jaar kunnen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag aanvragen van € 1.300. De regering heeft dit geld voor 2023 beschikbaar gesteld. Met dit extra geld ondersteunen we deze huishoudens bij het betalen van hun energierekening.

  • Huishoudens die een uitkering krijgen van de gemeente ontvangen uiterlijk in de eerste week van december de toeslag.
  • Huishoudens die een energietoeslag hebben ontvangen over 2022 en nog voldoen aan de voorwaarden krijgen de energietoeslag uiterlijk medio januari 2024 automatisch op hun bankrekening. Wij moeten hiervoor eerst controleren of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet.

Bovenstaande huishoudens hoeven zelf niets aan te vragen. Zij ontvangen de toeslag automatisch op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

Zelf aanvragen
Heeft u de energietoeslag niet automatisch gekregen? Of denkt u dat u recht heeft op de energietoeslag? Dan kunt u deze vanaf begin februari 2024 zelf aanvragen op de pagina ‘energietoeslag’ van onze website (zie link hieronder). U komt in aanmerking als uw inkomen minder is dan 120 procent van het sociaal minimum.

Meer informatie

Op onze website kunt u alle informatie vinden over de energietoeslag.