Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Energiemarkt Klimaatweek

Gepubliceerd:
energiemarkt
Van 30 oktober t/m 5 november is het de Nationale Klimaatweek. In deze week gaan wij SAMEN VOOR EEN BETER KLIMAAT. Op vrijdag 3 november staan wij, gemeente Wormerland, Duurzaam Bouwloket, WormerWonen en WelzijnWonenPlus, met drie kramen en een koffiekar op de weekmarkt op de Faunastraat in Wormer.

Van 30 oktober t/m 5 november is het de Nationale Klimaatweek. In deze week gaan wij SAMEN VOOR EEN BETER KLIMAAT. Op vrijdag 3 november staan wij, gemeente Wormerland, Duurzaam Bouwloket, WormerWonen en WelzijnWonenPlus, met drie kramen en een koffiekar op de weekmarkt op de Faunastraat in Wormer.

Kom voor koffie en een praatje

Het klimaat verandert. Wat betekent dat voor ons dagelijks leven en welke duurzame stappen zet jij? Kom bij ons langs voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek over de problemen die er spelen rond duurzaamheid en klimaat en wat wij zelf kunnen doen om de CO2 uitstoot te verminderen. Denk dan bijvoorbeeld aan je huis verduurzamen door goed te isoleren, zonnepanelen en een warmtepomp te plaatsen. En er zijn meer kleine stappen te bedenken waarmee wij allemaal ons steentje kunnen bijdragen.

Waarover praten wij

Duurzaam Bouwloket en de gemeente geven advies hoe je je huis kan verduurzamen en hoe je daarbij gebruik kan maken van regelingen zoals een duurzaamheidslening, gezamenlijk inkoopacties en de lokale aanpak isolatie.

WormerWonen geeft praktische bespaartips. Huurders kunnen zien wat de planning is voor de plaatsing van zonnepanelen. Op de kraam liggen ook energiebesparende producten. Huurders kunnen deze producten op 18 november gratis afhalen op de energiemarkt in de Stoomhal.

Via WelzijnWonenPlus kun je een gratis adviesgesprek aanvragen met een energiecoach. Deze energiecoach komt bij je thuis en samen kijken jullie naar het energieverbruik in jouw woning en je krijgt advies over makkelijk haalbare bespaarmogelijkheden.

En misschien heb jij ook wel heel goede ideeën waar wij weer wat mee kunnen. Kortom, kom vrijdagochtend tussen 8:00 - 13:00 uur naar de markt en ga met ons in gesprek!

Meer tips om jouw steentje bij te dragen

Ga met ons in gesprek of kijk op de website van de Nationale Klimaatweek voor meer tips: pak vaker de fiets in plaats van de auto, verspil minder water, doe het licht uit als je de kamer uitgaat, zet de thermostaat ’s nachts lager en ga voor ledlampen.

Je kunt ook consuminderen. Koop geen nieuwe kleding of nieuwe spullen, maar struin eens rond bij de kringloop. Geef dat oude kastje een likje verf in een hippe kleur en ‘ge-upcycled’ kan het weer jaren mee! Zet een Ketting Kledingruil op. En gooi kapotte spullen niet meteen weg, maar ga ermee naar een Repair Café. Ruil speelgoed of geef het door.

Verspil geen voedsel. Kijk in de koelkast wat je nog hebt liggen en maak een boodschappenlijstje waarbij je de producten uit je koelkast kunt gebruiken om te koken. Kook niet teveel en heb je toch over? Eet het de volgende dag, kijk of je buren of vrienden blij kan maken, of vries het in. En eet bewust. Kies zoveel mogelijk groente en fruit van het seizoen, liefst lokaal geteeld.