Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Inspiratie en succesverhalen duurzaamheid

De energietransitie is een behoorlijke uitdaging en soms vraag u zich af waar u moet beginnen en hoe u dat aan moet pakken. Dan is het fijn om inspiratie te halen uit succesverhalen van anderen, of gewoon wat tips en tricks mee te krijgen en meldingen over bestaande regelingen en acties.

Lees hier de inspirerende succesverhalen van ondernemers en inwoners van Wormerland en Oostzaan die hun duurzame plannen hebben gerealiseerd en lees praktische tips om uw woning te verduurzamen en wat u zelf kunt doen om uw tuin aan te passen aan het veranderende klimaat (klimaatadaptatie).

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Erwin Hooijschuur over verduurzaming bedrijfspand Westerveer in Wormer

Wij gingen op bezoek bij duurzame ondernemer Erwin Hooijschuur die zijn hele pand op bedrijventerrein Westerveer in Wormer heeft verduurzaamd. Erwin is een enthousiaste ondernemer met een adviesbureau dat voornamelijk is gespecialiseerd in bouwfysica en energieprestaties.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Ruben van Wijk over verduurzaming bedrijfspand Skoon in Oostzaan

Deze keer gaan we op bezoek bij duurzame ondernemer Ruben van Wijk die diverse duurzaamheidsmaatregelen heeft toegepast en daar ruim 10 jaar geleden mee is gestart. Ruben heeft een drukkerij en is met name gespecialiseerd in horecadrukwerk en drukwerk van hotelitems.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Michiel Leeser over verduurzaming hotel in Wormer

Bij alweer het derde bezoek in de reeks gaan we op bezoek bij Michiel Leeser van ‘Valerius Boutique Hotel’, een duurzaam hotel in het centrum van Wormer. Het hotel heeft acht kamers met plek voor 29 gasten.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Wouter Smits over Primus Wafer Paper op de Ambacht in Oostzaan

Primus Wafer Paper bestaat sinds 1916 en is ontstaan aan de oevers van de Zaan in Zaandam. Ze maken al ruim 106 jaar ouwelachtige producten, oftewel eetpapier. Naast directeur bij Primus, is Wouter Smits ook voorzitter van de Vereniging Bedrijvenpark Ambacht.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Pablo Calle over verduurzaming bedrijfspand Westerveer in Wormer

Ditmaal gaan we op bezoek bij duurzame ondernemer Pablo Calle die al sinds 1996 gevestigd is in een pand op het Westerveer. Pablo heeft een eenmanszaak voor motorkleding en accessoires.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Rick Ekels over horecagroothandel VHC Jongens op bedrijventerrein de Ambacht in Oostzaan

Voor dit inspiratieverhaal gaan we op bezoek bij Rick Ekels van horecagroothandel VHC Jongens in Oostzaan. De Vereenigde Hollandsche Compagnie, kortweg VHC, is een internationale groothandel voor horeca en grootverbruik.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Richard de Vos over Sprinkler Energy in Wormer

Voor het eerste interview van 2023 gaan we op bezoek bij Sprinkler Energy van Richard de Vos en Ruben de Bruin. Het gesprek is met Richard de Vos, energieadviseur en co-founder van start-up Sprinkler Energy.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Marc Flens over Flens BV op de Ambacht in Oostzaan

Deze keer gaan we in gesprek met duurzame ondernemer Marc Flens van Flens BV. Marc heeft de leiding over het familiebedrijf dat dit jaar 85 jaar bestaat. Hij is verantwoordelijk voor de verkoop en de financiën.

Duurzame samenwerking in de buurt: Tom Grootjen over energiecoöperatie SAENZ

Deze keer gaan we op bezoek bij energie coöperatie SAENZ. SAENZ is actief in de Zaanstreek en komt voort uit de bedrijvenvereniging Noorderveld-Molletjesveer (BVNM) in Wormerveer.

Duurzaam ondernemerschap in de buurt: Chris van Dam over A-Booth Oostzaan

Duurzaamheid in de kern van A-Booth's bedrijfsactiviteiten: een inspirerend gesprek met CEO Chris van Dam

Hoe kunt u zelf bijdragen aan een duurzame leefomgeving?

De aarde warmt op en fossiele brandstoffen zijn eindig. Om onze omgeving leefbaar te houden is er actie nodig. In dit filmpje laten we een aantal duurzame oplossingen zien. Hieronder staan de onderwerpen nog eens op een rij met links naar webpagina’s voor meer informatie.

Praktische tips om je woning te verduurzamen

Kijk ook eens op de website van onze partners met tips om te verduurzamen. Hier kun je terecht voor informatie over en inspiratie voor bijvoorbeeld het isoleren van je woning, zonnepanelen en/of een groen (sedum) dak.

Hoe helpt Gemeente Wormerland inwoners op weg met verduurzamen woning

Gemeente Wormerland is samen met het Duurzaam Bouwloket een verduurzamingsaanpak gestart. Regelmatig zijn er collectieve inkoopacties voor woningisolatie en zonnepanelen die in samenwerking met regionale uitvoerende bedrijven worden georganiseerd.

Wat kunt u zelf doen om uw tuin of balkon te vergroenen

Wist je dat het ‘s zomers in betegelde achtertuinen en op het balkon in de schaduw meer dan 5 graden warmer is dan in de weilanden? Slim gebruik van groen en water helpt om je tuin en huis te verkoelen en om overtollig regenwater na extreme buien af te voeren voordat het een te groot probleem wordt.