Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Mantelzorgers verdienen een plek in de schijnwerpers

Gepubliceerd:

Op 10 november ‘de Dag van de mantelzorg’ zetten we mantelzorgers in het zonnetje. Dat is nodig, want mantelzorgers stappen niet graag zelf in de schijnwerpers. Alle hulp en zorg die ze geven, vinden ze vanzelfsprekend. Wethouder Pietersma:Mantelzorgers doen erg veel voor hun naaste. Het is goed om hier vandaag bij stil te staan. Ze verdienen onze aandacht want ze zetten zich geweldig in.’ Daarom heeft WelzijnwonenPlus juist deze week mantelzorgers bij elkaar gebracht met een heerlijke lunch in de Bataaf en een smakelijk  buffet in Torenerf. Jonge mantelzorgers kregen een workshop freerunnen. 

Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend! 

Pietersma: ‘Mantelzorgers helpen uit liefde en dat zien we. Dat waarderen we. Mantelzorgers hebben ook hun ontspanning nodigDat is met dit heerlijke eten en met het actieve freerunnen van de kinderen zeker gelukt.’ Uit de gesprekken die de

Mantelzorgdag 2023 collage foto's

wethouder met 

de mantelzorgers had, bleek opnieuw dat elke mantelzorger uniek is. Alle thuissituaties verschillen, daardoor heeft iedereen andere vragen. Zo kan bijvoorbeeld ook niet elke zorgvrager terecht in de respijtzorg. ‘Dat is voor mij iets om de komende tijd mee aan de slag te gaan.’

Mantelzorgers in balans

Als mantelzorger kun je hulp of ondersteuning krijgen. Je kunt met al je vragen terecht bij WelzijnWonenPlus. Ze organiseren ook mantelzorgcafés, de mantelzorgwaardering en het mantelzorgcompliment. Daarnaast organiseert WelzijnWonenPlus samen met Stichting MOE elke dinsdag ont-MOE-ting waar (ex)mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Van 10.00 tot 11.30 uur staat de koffie en thee klaar in de Westertil in Wormer. Je kunt ook hulp krijgen bij het Buitenhuis in Wijdewormer. In deze landelijke omgeving kun je met een goed gevoel even je zorg uit handen geven. Ze bieden logeerzorg, maar ook coffee & care arrangementen. Je kunt meedoen met creatieve workshops of buiten werken in de tuin.

Ondersteuning

Ken je ook een mantelzorger die ondersteuning verdient? Kijk op welzijnwonenplus.nl/wormerland/en bespreek met de mantelzorgconsulent welke hulp ze kunnen geven. Wil je een rondleiding in Het Buitenhuis? Neem contact op via het buitenhuis@zorgcirkel.nl of 06-21915461.