Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Zaterdag 23 maart Nationale Opschoondag

Gepubliceerd:
Inwoners verzamelen zich voor de Nationale Opschoondag
Zaterdag 23 maart is het weer Nationale Opschoondag. Samen met de groep ‘Over Met Zwerfafval’ organiseren wij een zwerfafvalopruimactie.

Organisator Anneke Wams laat weten dat we ‘ook deze keer vooral plastic en sigarettenfilters gaan weggrijpen uit perkjes, bermen en sloten. Plastic is een handig product maar we gaan er slordig mee om. Er verdwijnt veel te veel in de natuur. Sigarettenfilters, gemaakt van celluloseacetaat, ook een soort plastic, zie je overal op straat en in perkjes liggen. Deze plastic filters breken niet af in het milieu en blijven daar jaren liggen. Vogels pikken ze op en voeden er hun jongen mee. Ze gaan eraan dood want er zitten gifstoffen in.’

Er is een aantal sterk vervuilde plekken in kaart gebracht. Deelnemers verzamelen zich bij de gemeentewerf in Wormer op zaterdagochtend 23 maart om 08.45 uur. De materialen als knijpstok, zakken, handschoenen en hesjes liggen klaar. Je kiest zelf welke plek of route je gaat opschonen. Het plan is in groepjes op pad te gaan. 

Start: 9:00 uur (8:45 uur verzamelen) bij de gemeentewerf Wormerland, Papiermakerstraat 6 in Wormer

Einde: rond 11:00 uur bij de Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer

Het geraapte vuil en de geleende materialen leveren we in bij de Poelboerderij. Daar is voor iedereen koffie, thee of limo met iets lekkers erbij.

Wil je meedoen?

Laat het even weten en meld je aan bij Anneke Wams, telefoon 06 5737 2071 of mail annekewams@planet.nl