Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Bespaar geld met een energiecoach

Energie is de laatste jaren flink duurder geworden. Dit zorgt voor een hogere energierekening bij veel huishoudens. Vanaf september 2023 zetten de gemeente Wormerland en welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus energiecoaches in om te helpen met geld besparen. Ook kunnen inwoners met een tegoedbon één keer gratis energiebesparende producten kopen tot een bedrag van € 150,-.

Een energiecoach is een goed opgeleide vrijwilliger die persoonlijk advies geeft over energiebesparing bij jou thuis. De energiecoach kan ook helpen bij het aanbrengen van eenvoudige energiebesparende producten. Het beste van alles is dat het advies van een energiecoach helemaal gratis is. Het maakt niet uit of je een huis huurt of bezit. De energiecoach kan je geen advies geven over zonnepanelen of andere ingewikkelde energiezaken.

Samen met de energiecoach loop je door je huis. Je krijgt meteen handige tips en advies dat speciaal is afgestemd op jouw energieverbruik en mogelijke besparingen. Na het bezoek krijg je een formulier met nuttige tips en adviezen van de energiecoach. Als je graag hulp wilt bij het aanbrengen van de energiebesparende producten kun je een vervolgafspraak maken met de energiecoach. Of je wordt doorverwezen naar het inloopspreekuur van WelzijnWonenPlus.

Een huishouden met een laag inkomen kan één keer gratis energiebesparende producten kopen tot een bedrag van € 150,-. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, radiatorventilatoren of ledverlichting. Je kunt zelf kiezen welke producten je nodig hebt in de webshop van het Duurzaam Bouwloket. Dit geldt alleen voor de huishoudens die in september 2023 de brief hebben gekregen over het aanvragen van een energiecoach.

Als inwoner van Wormerland kunt u een energiecoach aanvragen via: energiecoachwormerland@welzijnwonenplus.nl. Vragen kunt u stellen aan WelzijnWonenPlus:

Inloopspreekuur

WelzijnWonenPlus heeft iedere dinsdag van 10.00 – 12.00 uur een inloopspreekuur 'Energiecoaches'. Wormerlanders kunnen hier terecht voor:

  • Vragen over de energiecoach 
  • Hulp bij het bestellen van de energiebesparende producten
  • Aanvragen van huisbezoek van een energiecoach

Locatie: De Omslag, Faunastraat 68 in Wormer (naast de Bieb).

Servicepunt WelzijnWonenPlus

Is er geen inloopspreekuur? Dan kunt u voor het aanvragen van een huisbezoek van een energiecoach een email sturen naar het servicepunt van WelzijnWonenPlus: energiecoachwormerland@welzijnwonenplus.nl. Ook zijn zij van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 – 12.00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 075-6419668.