Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Groente- fruit-, tuinafval en etensresten (GFTe)

LET OP: zet uw GFTe container op de ophaaldag vóór 7:00 uur aan de weg

Uw GFTe wordt groen gas en compost

Wist u dat uw GFTe naar HVC in Alkmaar gaat? Bacteriën breken in drie weken al het GFTe-afval af. Er komt biogas vrij en dit wordt groen gas. Met groen gas kunnen we koken, huizen verwarmen en auto’s laten rijden. De rest wordt uiteindelijk compost. Compost is een natuurlijke voeding voor uw grond en tuin.

GFTe is geen restafval

Afval scheiden is een kleine moeite. Of je het nou in de ene of in de andere bak gooit. Het maakt voor jou niet uit, maar voor het milieu wel! Gooi GFTe in de groene bak, dan maken wij er compost van. Deze compost is van goede kwaliteit en wordt als alternatief op kunstmest gebruikt. Jan Jacob gebruikt het op zijn land en jij mag ook één keer per jaar, op de landelijke compostdag in maart, een paar kruiwagens compost komen scheppen voor je eigen tuin! 

Nationale compostdag Wormerland 2024

Op woensdag 27 maart mogen inwoners van Wormerland naar de gemeentewerf komen om een kruiwagen of aanhanger met compost op te halen. De werf aan de Papiermakerstraat 6 in Wormer is hiervoor open van 7:30 tot 17:00 uur.

LET OP!
Kom je compost ophalen met een aanhanger, dan is het verplicht om de aanhanger af te dekken met een zeil of net. Doe je dit niet dan riskeer je een forse boete.

Compostdag HVC