Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Festiviteit horeca organiseren

Een horecabedrijf mag een aantal keer per jaar een festiviteit organiseren. U meldt de festiviteit bij de gemeente. Als u ook langer open wilt blijven, vraagt u toestemming aan de gemeente.

U kunt in uw horecabedrijf een festiviteit organiseren, zoals een feest of een muziekoptreden. Dit mag een paar keer per jaar. 

Het is verboden in paracommerciële inrichtingen zwak-alcoholhoudende drank te verstrekken buiten de in  opgenomen schenktijden. 

  • maandag tot en met zondag tussen 12.00 en 24.00 uur

De burgemeester kan maximaal 2 keer per jaar afwijken van de tijden. Als u wilt afwijken van deze tijden vraag dan een verruiming van schenktijden aan. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

De melding incidentele festiviteit kunt u maximaal 12 keer per jaar indienen. De festiviteit dient te blijven voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het geluidsniveau wat wordt veroorzaakt door de festiviteit mag niet meer dan 80 dB(A) bedragen (gemeten op de gevel van geluidgevoelige gebouwen op een hoogte van 1,5 meter),
  • De festiviteit dient om uiterlijk 02:00 uur beëindigd te zijn,
  • De geluidsnorm geldt voor het bebouwde gedeelte van het horecabedrijf en niet voor de buitenruimte,
  • Bij het ten gehore brengen van muziekgeluid blijven ramen en deuren gesloten.

Voor het verkrijgen van een ontheffing op de sluitingstijden van een horecabedrijf dient u te kunnen beargumenteren waarom de burgemeester de ontheffing zou moeten afgeven.

De melding incidentele festiviteit dient u uiterlijk 2 weken voor aanvang bij de gemeente in te dienen.

Melding incidentele festiviteiten: gratis

Verruiming van de schenktijden:
€ 63,25

Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Daarmee laat u de gemeente weten waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dat binnen 6 weken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar uw aanvraag en neemt opnieuw een beslissing.

Bent u het daarna nog steeds niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt aan de rechtbank vragen of de gemeente een goede beslissing heeft genomen. Dat heet ‘in beroep gaan’.