Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Groenonderhoud Wormerland binnenkort weer op orde

Gepubliceerd:
groenstrook langs sloot woonwijk

Gemeente Wormerland heeft sinds maart/april twee nieuwe aannemers voor het groenonderhoud in de gemeente, een voor het groenonderhoud van de plantvakken en een voor het maaien van de gazons. Beide aannemers hebben bij het opstarten van hun werkzaamheden te maken gehad met tekorten op het gebied van personeel en materieel. Hierdoor lopen zij achter in de werkzaamheden en bevindt ons openbaar groen zich helaas niet overal in de verzorgde staat die we graag zouden zien.

De gemeente houdt de situatie nauwlettend in de gaten en is continu in gesprek met de aannemers om ervoor te zorgen dat de openbare ruimte er weer verzorgd uit komt te zien. Hierbij willen wij de komende periode de volgende acties ondernemen:

  • De reguliere maaironde wordt weer opgepakt. Het maaien rond obstakels zit in de afrondende fase en zal naar verwachting met twee weken gereed zijn;
  • De wijk van de Sternstraat, de wijk van de Kokerstraat en de Nieuweweg zijn de komende twee weken aan de beurt voor het onderhoud van de plantvakken;
  • De rest van de wijken zal in de reguliere ronde weer meegenomen worden;
  • Deze week is er ook begonnen met het snoeien van de hagen en het overhangend groen.

Het groenonderhoud van o.a. de plantvakken is voor 80 % gereed. De aannemer is nog bezig om de wijk rondom de Sternstraat en de wijk rondom de Kokerstraat op orde te maken. De wijk Wezenland zal eind dit jaar gerenoveerd worden. Daarom zal de onderhoudsfrequentie hier tot die tijd wat lager liggen. De aannemer verantwoordelijk voor het maaien is gereed met het gazonmaaiwerk. Er komt nog een extra maaironde rond verschillende obstakels. Verwachting is dat deze binnen een week gereed is.

We vragen nog enig geduld van onze inwoners zodat wij ervoor kunnen zorgen dat zij straks weer een verzorgd stukje openbare ruimte hebben. Via de website van de gemeente kan een melding worden gemaakt als er sprake is van gevaarlijke situaties of hevige overlast. Voor regulier groenonderhoud hoeft u geen melding te doen.