Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Het mantelzorgcompliment

De gemeente Wormerland vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Vanaf 1 april tot 1 september is het mogelijk om, als blijk van waardering, een financiële tegemoetkoming te ontvangen als mantelzorger: het mantelzorgcompliment! Mantelzorgers zijn belangrijk. Voor het vergroten van de zelfredzaamheid. En om familieleden, vrienden en kennissen die hulpbehoevend zijn te laten meedoen in de eigen buurt of woonomgeving.

U bent mantelzorger als u langdurig zorg verleent aan uw naaste, bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Met langdurig bedoelen wij: minimaal al drie maanden, voor ongeveer 8 uur per week.
De aanvraag voor het mantelzorgcompliment in Wormerland kunt u doen als degene voor wie u zorgt ook in Wormerland woont. Het ‘compliment’ is een financieel cadeau. Dit bedrag kunt u naar eigen inzicht gebruiken. Het mantelzorgcompliment moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden. Er kan namelijk veel veranderen in een jaar tijd.

Het mantelzorgcompliment (ook mantelzorgwaardering genoemd) is een waardering vanuit de gemeente voor (jonge) mantelzorgers. WelzijnWonenPlus regelt voor gemeente Wormerland de registratie van de mantelzorgwaardering.

Aanvraag indienen: 
Download het registratieformulier Mantelzorgondersteuning en vul uw gegevens in. Lever het formulier in bij WelzijnWonenPlus in ‘De Omslag’ in het winkelcentrum in Wormer.

Bel op werkdagen tussen 09.30-12.00 uur met het servicepunt van WelzijnWonenplus of kom langs in De Omslag.

Dienstencentrum Wormerland

Faunastraat 68

1531 WH Wormer

075 641 96 68

wormerland@welzijnwonenplus.nl

Openingstijden servicepunt:Maandag t/m vrijdag 09.30-12.00 uur.