Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Kiezers met oogklachten, dyslexie, laaggeletterdheid of slechte handfunctie: gebruik de stemmal

Gepubliceerd:
stemmal met soundbox voor verkiezingen
Kiezers met een visuele beperking, dyslexie, laaggeletterdheid of een slechte handfunctie kunnen nu ook persoonlijk én zelfstandig stemmen tijdens de Europese verkiezingen op 6 juni. Op het stembureau op het gemeentehuis in Wormer kunt u namelijk stemmen met een stemmal met audio-ondersteuning.

Hoe werkt een stemmal? 

Een stemmal is een speciale plaat met gaten die over het stembiljet wordt gelegd. Met de soundbox met koptelefoon hoort u welke partijen en kandidaten op de lijst staan en welk nummer daarbij hoort. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. Door de gaten te tellen kunt u de juiste kandidaat vinden en daarna dit gewenste gaatje roodkleuren. 

 

Inclusief stembureau

We vinden het belangrijk dat Wormerlanders hun stem zelfstandig kunnen uitbrengen. Met onze stemmal met geluid kunt u ook met oog- of leesproblemen en moeite met oog-handcoördinatie zelfstandig stemmen op het gemeentehuis in Wormer. U bent door de stemmmal niet afhankelijk van begeleiders. Let op: deze stemmal is niet beschikbaar op andere stemlocaties in onze gemeente. Het stembureau op Koetserstraat 3 in Wormer, is 6 juni open van 07:30 tot 21:00 uur. Neem uw stempas en identiteitsbewijs mee.