Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Kinderen kunnen nu ook op zwemles via het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Gepubliceerd:
zwemmende jongen onder water
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt kinderen uit gezinnen waar weinig geld is. Het fonds betaalt contributie of lesgeld van een sportvereniging of muziek-, dans-, of toneelles. Met trots kondigen wij aan dat kinderen in onze gemeente naast deze sport of creatieve lessen nu ook op zwemles kunnen.

Zo kunnen kinderen in Wormerland door het Jeugdfonds Sport & Cultuur niet alleen sporten maar ook hun A- en B-diploma halen. Dit is een unieke kans voor hun ontwikkeling.

Waarom is zwemmen belangrijk? 

We willen ervoor zorgen dat alle kinderen de kans krijgen om te leren zwemmen, ongeacht hun achtergrond of de sport die ze beoefenen. Zo kunnen ze zich redden als ze onverwacht in het water vallen. We begrijpen het belang van zwemvaardigheid voor de veiligheid van kinderen, daarom hebben we hiervoor extra geld vrijgemaakt. 

Duur van de regeling 

In eerste instantie geldt deze regeling voor extra zwemles voor de periode van twee jaar. Gedurende deze tijd evalueren en onderzoeken we de impact en effectiviteit. We willen dat zoveel mogelijk kinderen gebruik kunnen maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.  Zo willen we bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl voor kinderen, waarbij sport en zwemvaardigheid hand in hand gaan. 

Aanmelden

Een aanvraag bij Jeugdfonds Sport & Cultuur doe je via een intermediair. Een intermediair is iemand die betrokken is bij het gezin. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker of een buurtsportcoach. U kunt samen met deze intermediair een aanmeldformulier invullen. Meer informatie leest u op jeugdfondssportencultuur.nl/ 

Vragen over het jeugdfonds

Voor meer informatie over deze regeling en hoe uw kind zich kan inschrijven, kunt u contact opnemen met team Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van onze gemeente. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 - tot 11.30 uur op 075 - 651 21 00. U kunt mailen naar wiz@over-gemeenten.nl