Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Lachgascilinders

Lachgascilinders die in het restafval terecht komen, kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens. Dit is uiteraard niet wenselijk voor de veiligheid van de medewerkers. Daarnaast zorgen deze ontploffingen ook voor een flinke schade aan middelen en installaties.

Het is voor HVC niet haalbaar om alle lachgascilinders uit het restafval te halen om schade te voorkomen. Het probleem is te omvangrijk en daarbij zitten veel cilinders in dichtgeknoopte vuilniszakken. Gooi lachgascilinders daarom niet bij het restafval maar lever ze in bij het afvalbrengstation, ook als je niet weet van wie de lachgascilinder is geweest. Na inname kan HVC deze cilinders zorgvuldig verwerken.

Chris Kuijten, directeur Energie uit afval: “Dagelijks zien we ontploffingen van cilinders. Restafval en lachgascilinders, ze gaan gewoon niet samen. Hierdoor hebben we extra veiligheidsmaatregelen moeten nemen en maken we veel meer reparatiekosten dan anders. Zonde, want de afvalbeheerkosten worden zo onnodig hoger en dat betalen inwoners uiteindelijk zelf. Ik hoop dat dit bewustzijn mensen stimuleert de cilinders naar het afvalbrengstation te brengen.”