Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Vaarregistratie van motorvaartuigen met RDW registratie

In de gemeente Wormerland moeten alle vaartuigen met een motor die varen, of in de gemeente Wormerland liggen, een registratie voeren. Wanneer u uw vaartuig geregistreerd hebt bij de RDW (registratie met Y-nummer) moet u uw vaartuig ook bij de gemeente Wormerland registreren. U hoeft in dat geval geen leges voor de registratie bij de gemeente te betalen en ook geen sticker op het motorvaartuig aan te brengen. 

De registratie van motorvaartuigen draagt bij aan het terugdringen van vaaroverlast en de bevordering van de veiligheid op het water. Doordat de eigenaar van het motorvaartuig bekend is kan er beter gehandhaafd worden op de naleving van de vaarregels. Bovendien voorkomt de registratie dat boten slordig aan de waterkant worden gestald. De omgeving blijft hierdoor netjes.

  • U kunt uw motorvaartuig direct digitaal (met uw DigiD) bij de gemeente registreren. 
  • Het is ook mogelijk om de registratie persoonlijk in het gemeentehuis aan te vragen.

Direct digitaal aanvragen (voor motorvaartuigen met RDW registratie)

Contact & openingstijden

Uw gemeentelijke vaarregistratie is vijf jaar geldig.

De gemeentelijke registratie van motorvaartuigen met een RDW registratie is kosteloos. 

Hebt u uw motorvaartuig al bij de gemeente Wormerland geregistreerd en wilt een wijziging doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Contact & openingstijden

Informatie over de registratie van motorvaartuigen zonder RDW registratie vindt u bij 'Vaarregistratie motorvaartuigen'. 

Meer informatie over Vaarregistratie motorvaartuigen