Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Week van de jonge mantelzorger 1 tot 7 juni

Gepubliceerd:
flyer activiteiten jonge mantelzorger en ijsjesbon
Laser-gamen en zwemmen voor jonge mantelzorgers en ijsjes-bon bij de Huiskamer

Wist je dat ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland een jonge mantelzorger is? Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden dat de campagne ‘Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024!

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger worden er in het hele land diverse activiteiten georganiseerd om extra aandacht te besteden aan de jonge mantelzorgers, om hen te waarderen en hen zichtbaar te maken. Ook in Wormerland organiseert WelzijnWonenPlus samen met Team Sportservice op zaterdag 15 juni een leuke middag laser-gamen en zwemmen in zwembad het Zwet!

Kinderen en jongeren (4-24 jaar) die opgroeien met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft, noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben thuis vaak extra (zorg)taken, daarnaast maken ze zich ook zorgen of missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Een zorgsituatie heeft meer impact dan je denkt.

Wat jonge mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom zetten we de schijnwerpers aan op de jonge mantelzorgers, en zetten we hen eens in het zonnetje. Ook trakteren we de jonge mantelzorgers dit jaar op een lekker ijsje op te halen bij de Huiskamer in Wormer met een ijsjes-bon.

Ken jij óf ben jij een jonge mantelzorgerg neem dan contact op met WelzijnWonenPlus zodat we je een ijsjes-bon kunnen geven en je meer kunnen vertellen over de activiteiten: astrid@welzijnwonenplus.nl of 06 829 228 65

Activiteit zaterdag 15 juni:

Laser-gamen en zwemmen:

Jonge mantelzorgers van 8-12 jaar en 13 -24 jaar

Zaterdag 15 juni 14.30-17.00 uur

Zwembad Het Zwet, Sternstraat 2 in Wormer

Wat kun je verwachten? Een middag vol actie! We gaan Laser-gamen, spelletjes doen, kletsen, er is muziek en na afloop is er nog tijd om even te zwemmen. Kortom, een gezellige middag waar alle jonge mantelzorgers tussen de 8 en 24 jaar welkom zijn! Je mag een vriend of vriendin gezellig meenemen. Deze activiteit is gratis.

Goed om te weten: Wij zorgen voor wat lekkers! Doe gemakkelijke kleding aan en neem je zwemkleding en zonnebrand mee. 😊 Een zwemdiploma is deze middag verplicht!

Graag wel even laten weten of je komt via astrid@welzijnwonenplus.nl of Whatsapp: 06 829 228 65.