Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Collectieve zorgverzekering

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Wilt u goed verzekerd zijn en niet teveel betalen? Ga naar gezondverzekerd.nl/ en kijk of u kan meedoen met de zorgverzekering van Univé of Zilveren Kruis. Overstappen kan alleen vanaf half november tot 31 december.

De verzekering is voor inwoners vanaf 18 jaar met een laag inkomen. De gemeente betaalt mee aan de premie, hierdoor worden uw premiekosten lager.

Let op: ben je tussen de 18 - 27 jaar en ontvang je studiefinanciering, dan kun je geen gebruik maken van deze gemeentepolis. 

Website - gezondverzekerd

U komt in aanmerking voor de zorgverzekering als u:

  • U bent inwoner van de gemeente Wormerland en u bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft geen betalingsachterstand of schulden bij uw huidige zorgverzekeraar.
  • U heeft een laag inkomen en weinig eigen vermogen, namelijk maximaal 120% van de bijstandsnorm > website Overheid voor indicatie laag inkomen.

Dat kan via Univé. Als u kiest voor het pakket Compleet Plus van Univé dan kunt u uw eigen risico van € 385,- meeverzekeren. De gemeente betaalt mee aan de premie voor het Compleet Plus-pakket. Kijk op de website gezondverzekerd.nl hoeveel voordeel dit is - zie de link hierboven.

Vragen over gemeentepolis Zilveren Kruis?

  • U kunt op werkdagen bellen met het Zilveren Kruis op telefoonnummer 071– 751 00 33.


Vragen over gemeentepolis Univé?

  • U kunt op werkdagen bellen met Univé op telefoonnummer 072 – 527 7622.

Als u van plan bent om het gemeentepakket te nemen van Univé, dan kunt u ook terecht bij de Univé winkel in de Dorpsstraat 81 te Wormer.

Website - gemeentepolis Zilveren Kruis

Website - univé gemeentepakket

De sociaal raadslieden van de SMD kunnen u helpen. Iedere maandag is er op het gemeentehuis, Koetserstraat 3 in Wormer, een gratis inloopspreekuur van 9.30 tot 11.30 uur.

Ook kunt u op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 binnenlopen bij het Sociaal Team Wormerland in de Omslag aan de Faunastraat 68 in Wormer.