Use GTranslate to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Select language

Werk in uitvoering

Om de kwaliteit van de wegen en de bereikbaarheid van de gemeente optimaal te houden, werkt de gemeente regelmatig aan de weg. Om overlast voor de gebruiker tot een minimum te beperken, informeert de gemeente u hier over deze werkzaamheden.

Gemeente Wormerland is volop in ontwikkeling. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties werken we aan een leefbare, veilige en duurzame gemeente. Een overzicht van alle grote projecten die op dit moment lopen binnen Wormerland vindt u op onze pagina 'Projecten'.

Meer informatie over de projecten in Wormerland

Werkzaamheden Starnmeer met QR-code bouw-app
Werkzaamheden Starnmeer met QR-code bouw-app

De dijk rond de Starnmeer is afgekeurd en moet verbeterd worden. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zorgt ervoor dat de dijk weer voldoet aan de veiligheidseisen en naar verwachting 20 tot 30 jaar meegaat.

Meer informatie over deze werkzaamheden en de contactgegevens van de projectleider vind je op de website van het Hoogheemraadschap. Of scan de QR-code om de bouw-app te downloaden.

Gemeente Zaanstad voert onderhoud uit op de Zaanweg tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat.

Vanaf donderdag 28 maart 16:00 uur kan het autoverkeer weer in beide richtingen over de Zaanbrug. Voorlopig kunt u over de brug alleen nog linksaf richting Wormerveer/Zaandam. De Zaanweg en Stationsstraat zijn 8 juli einde van de dag weer open voor verkeer.

Autoverkeer richting station en richting Uitgeest/A9 wordt omgeleid via de Clausbrug-N246. 

EBS buslijn 121 rijdt in die periode een aangepaste route.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Zaanstad.

Project Torensloot in Wormer is van start gegaan. Het gaat om de straten Spijtstraat, wandelaarstraat, Hollandiastraat, Herderstraat, Kameelstraat-zuid, Prins van Oranjestraat-zuid en de Arisstraat-oost.

Het werk wordt stapsgewijs uitgevoerd en duurt tot de zomer van 2024. Meer informatie over het project vind je op deze pagina op onze website.

Versterking Brug A7

Van april tot september werkt Rijkswaterstaat aan versterking van de brug over het Noordhollandsch kanaal op de A7 bij Purmerend. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat en op onze projectpagina.

 

 

Afbeelding Tijdelijke geslotenverklaring ochtendspits

 

Afbeelding Tijdelijke geslotenverklaring avondspits

 

Afbeelding tijdelijke geslotenverklaring avondspits

Voetveer Oostknollendam

Om te voorkomen dat de ketting van de pont steeds vast komt te zitten aan het hek dat langs een wegzakkende kade staat is het voetveer Oostknollendam - Starnmeerpolder tijdelijk uit de vaart.

Gemeente Wormerland is in gesprek met Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer over herstel.

Veerponten.nl

Ter hoogte van het hofje t/o Dorpstraat 117A in Jisp worden op dinsdag 4 juni van 7:00 tot 18:00 uur werkzaamheden uitgevoerd om een laadpaal te plaatsen. De parkeervakken ten westen van de toegang naar het hofje worden hiervoor tijdelijk opgeheven. De fundering onder de verharding zal worden opengebroken om de aanleg mogelijk te maken, waarna deze weer zal worden hersteld. Vanwege de inzet van wat zwaarder materieel kan het oponthoud wat langer duren. Doorgang is mogelijk onder begeleiding van verkeersregelaars. Voor directe doorgang van de nood- en hulpdiensten alsmede buslijn 67, wordt gezorgd.

kaartje werkzaamheden en verkeershinder t/o Dorpsstraat 117a Jisp